Första Advent

Nedräkningen till jul kan nu börja! Hoppas ni får en mysig advent =)

MoMa

Good Morning! Hoppas ni har en bra första advents helg. Här i NYC skinner solen och efter gårdagens julstök har lägenheten den där mysiga julstämmningen. Funderar på att gå till MoMa idag och spana in Tim Burton utställningen.

Prepping...

Efter en lång promenad i Central Park med dogsen började vi preppa dinnern för ikväll. Blir ingen kalkon eftersom vi bara är två i år utan istället testar vi kyckling. Ska bli spännande =) Tillbehören blir klassiska Thanksgiving food...potatismos, sås, nybakat bröd och green bean casserole ...yum yum. Och i the spirit of thanksgiving måste jag ju också nämna att jag är tacksam för detta året, min underbara familj, husband, hundar och vänner. Vad är ni tacksamma för?

Vill ha

J.Crew är en av mina favorit affärer. Denna tuxedo tröjan är därifrån, annorlunda kofta and I like it!

Knock-Off

Knockoffs är en del av mode världen. I vissa fall är det mer product development, att designers tar inspiration från högre prisklasser och adopterar trenderna. Vilket är bra, det gör att trender sprids och att studenter som jag själv har råd att vara somewhat fashion conscious. Men ibland går det lite överbord...ta tex dessa skor från Alexander McQueen och Steve Madden. Här är det inte product development utan ren copy! Inte undra på att McQueen har stämt Madden.

Thanksgiving morning

God Morgon! I USA är det Thanksgiving idag och det betyder ingen skola eller jobb. Morgonen började pretty good om jag får säga det själv. Hubby gjorde american pancakes till frukost som åts medans vi kollade på the Macys Parade. Vi har bott här i två år nu och vi har fortfarande inte lyckats ta oss dit för att se det live. Får bli nästa år helt enkelt..

På väg hem

Idag var det helt galet på gatorna i Manhattan när jag gick hem från skolan. Imorgon är det Thanksgiving så dom flesta jobbade halv dag idag. Jag hade skola men till eftermiddags klassen så var vi endast 10 studenter i klassen, så vi fick sluta tidigt...gotta love it! Sen blev det lite shopping i mataffären för morgondagen.

Yumm Yumm

Blev lite bakning idag i alla fall...blev så sugen på kanelbullar så var svårt att motstå =)

Äntligen Mat

Idag kom deliveryn med mina matvaror...finally some food at home! =)
Även om det blev lite strul med min order denna gången måste jag säga att det är himla soft att kunna beställa mat på internet och sen få det hemkört. Blir nog mycket av det nu när vinterkylan börjar komma.

Victoria Secret

Igår var den årliga Victoria Secret showen, den enda mode showen som men faktiskt visar intresse för..
Bilden ovanför visar en bh som är gjord av smyckesdesignen Silvia Damiani, kostar endast 3 miljoner dollar...
.

Fashion Show

Igår var vi på en fashion show på Webster Hall, var lite av en mix av musik uppträdande konst och sen fashion. Plus att dom hade en öppen bar vilket endast gjorde det oh so much more fun =) Efter showen gick blev det lite bar hopping i LES. Fun night men lite trött eftersom vi inte kom i sängs förens 4 tiden. Idag blir det en slö dag helt enkelt. Möjligtvis baka lite kanelbullar om jag orkar mig iväg till affären...

Att Flytta eller Inte Flytta

Efter mycket om och men, fram och tillbaka, verkar det nu som om vi har bestämt oss att ta det stora steget att flytta till Sverige om 1 år nästan exakt. För mig känns det spännande och roligt att få bo i Sverige igen efter 5 år i USA. Men för min hubby känns det mest väldigt väldigt scary. Allting kommer att vara nytt för honom, språket, kulturen och människorna. Jag är en väldigt positiv människa och ibland så hindrar detta mig från att se den hela bilden. Jag har ofta lätt för att endast se en lite naiv bild av verkligheten. Så när min hubby förklarade hur han kände inför att flytta så slog det mig...vi kommer lämna hela vårt liv när vi sätter oss på det planet, utan att veta vad som väntar oss. Vi kommer lämna en lägenhet full med saker som vi har samlat på oss under vårt liv i LA och i NYC, vi kommer lämna vänner, familj och en kultur som vi är vana vid....
Jag har inte bott i Sverige som "vuxen" eftersom jag flyttade direkt efter gymnasiumet, så mycket kommer ju vara nytt för mig med. Jag har aldrig betalat hyra i Sverige eller skött mina egna räkningar osv. Så det känns som om det blir en kultur chock för mig med och inte bara hubby.
Det svåra är att ta beslutet innan vi vet någonting, innan vi har jobb, bostad, bil, telefon...Pga att Shai måste ha ett visum måste vi flytta inom 6 månader efter han får det, oavsett om vi har jobb eller inte.
Ibland är livet mycket svårare på grund av att vi valde varandra, men man har inte så mycket att säga till om när man hittar kärleken =) Även om vi har tuffare val väger kärleken upp all ångest inför framtiden och jag vet att på något sätt så ordna det sig alltid.

Tomt Kylskåp

Jag tyckte ju att jag var super smart igår eftersom jag beställde mat på internet..alltså spara tid och slippa ut i kylan. Så imorse sat jag och väntade och väntade men ingenting kom. Mina lovely grannar hade låst ytterdörren så ingen delivery kunde komma in. Och såklart hade dom mitt gamla mobil nummer så det blev inga matvaror idag. Så nu har vi ingenting hemma och noll tid att handla och vår gäst kommer om någon timme...känns inte som en bra dag än så länge. Förhoppningsvis blir den bättre...

God Morgon

Veckan har gått fort som vanligt tycker jag, redan torsdag och dags att fixa lite inför helgen. Jag har ingen skola idag men skolarbetet försvinner inte för det. Så det blir plugg och sedan städning och förhoppningsvis en runda till gymet. Har en kompis från LA som kommer till NYC imorgon och lägenheten behöver definitivt rengöras innan dess. Som tur var kunde jag handla mat på internet idag så jag sparade lite tid =) Ska levereras imorgon så vi får se hur bra varorna är versus i affären. Imorgon blir det tjejkväll och fashion show och sen lördag ännu en artshow i Brooklyn.
Hoppas ni får en toppen torsdag!

Nooka

Förra veckan när jag skulle ställa om tiden på min favorite klocka så började den pipa..och det gick inte att stoppa! Efter många försök hamnade den i garderoben instoppad bland tröjorna så att vi skulle slippa höra den. Kvällen efter hade vi faktiskt chansen att träffa ägaren av företaget och han berättade att det var batteriet som var slut, men om vi kom in med den skulle han byta det gratis. Snacka om bra service!

Praktik

Så gårdagens intervju gick bra och jag fick praktik platsen för vintern. Fast tyvärr känner jag mig inte precis super taggad...praktik platsen är för ett showroom som säljer baddräckter. Inte det mest glamorösa kanske. Men förhoppningsvis får jag chansen att träffa intressanta människor o använda lite av grejerna som man har lärt sig under skolterminen =)

Love..


Today's Laught

I Texas sag jag detta...en guidad tur pa hjul!

Intervju

Då var det dags för intervjuen för min vinter praktik plats. Wish me luck!

Bröllop i Texas

I helgen var jag ju i Texas för att en kompis till mig och maken skulle gifta sig. Första gången på ett amerikanskt bröllop och första gången i Texas, så många nya upplevelser. Texas var lite som väntat, cowboy hatar och stort hår för damerna var det som gällde. Bröllopet var fantastiskt vackert, paret gifte sig på ett tak som hade utsikt över hela staden. Och såklart hade dom en weddingplanner som sprang runt och fixade så allting gick som det skulle. En väldigt rolig helg, dock fortfarande trött nu på måndagen måste jag erkänna.

My new loves...


Rehersal Dinner

I USA ar det vanligt att man har en rehersal dinner kvallen innan brollopet. Sa ivag var vi plus 80 andra gaster inbjudna till en resturang nara hotellet. Det blev tre ratters, den basta filet mignon jag nagonsin atit...och hummern som kom till var inte heller helt fel ;) Senare pa kvallen bjods det pa ciggarer, testade en med choklad smak...surprisingly gott faktikst. Starting to like American Weddings..

Flyga med en konstnar...

Ibland ar det underhallande att flyga med en konstnar ;) Igar var det dags att bege sig till Texas for ett brollop.
 

Charity

I torsdags var jag och maken pa Stoked Awards, en valgorenhetsgala som min man hade gjort priserna till. Stallet var i Soho och kvallen var riktigt lyckad. Forst och framst var det god mat, goda drinkar och trevligt folk. The highlight var att traffa CEO av Quicksilver och agaren av Nooka watches. Sal fran E! var inte heller helt fel saklart :)

Alltid i väskan

Fashion tape är alltid bra att ha med sig i väskan eller necessären. Kom till användning ikväll, min klänning var väldigt uringad så denna tejpen är perfekt för att förhindra visa olyckor att inträffa..ladies you know what I mean ;)

Bröllops-give-aways

Jag hade tänkt att använda små boxar fyllda med godis som bröllopspresenter till gästerna. Tanken var att även använda dem som bordsplaceringskort. Håller just på att bestämma vilken stil som är snyggast. Vad tycker ni?

Vas+armband

Om ni är som jag har ni fullt med armband...som oftast ligger lite här och var men ändå kan man aldrig hitta det man söker efter. Jag hade en vas som jag aldrig använder och kom på denna smarta lösningen....snyggt och praktiskt.

Dagens Kap

Idag var jag och leta efter en klänning som jag kan ha på bröllopet vi ska på i helgen. Hittade den här klänningen på H&M, runt 200kr...kap! Nu gäller det bara att hitta lika billiga skor..hmm...

Världen bästa fästman!

Idag när jag hem från skolan var jag trött, irriterad och hade en huvudvärk. Jag hade helt gett upp hoppet för att köpa min bröllopsklänning som jag nu har gått och tänkt på i flera veckor...den var helt enkelt för dyr. När jag öppnar min garderobsdörr möts jag av en stor klädspåse som tar upp nästan hela min garderob. Jag vet direkt vad det är....min dröm klänning! Min hubby har varit och köpt klänningen åt mig för att han vet hur mycket jag älskar den...vad kan man säga förutom att han är världens bästa fästman!

Day to Night

Det är alltid bra att investera i ett plagg som man faktikst kan använda. Jag vet att jag själv är väldigt bra på att köpa klänningar väldigt ofta och dom används endast några gånger. Oftast köpts dom för speciella tillfällen (tex. en julfest, och en sådan klänning kan man inte ha under resten av året precis...). Men jag hittade ett perfekt sett att uppdatera din klänning på hos J.Crew. Gå från dag till natt utan att ens någon märker att du ha samma klänning...I like it !

Going shopping

I helgen är det mycket som händer. Ska gå på Stoked Awards på torsdag kväll där det ryktas om att även P.Diddy kanske ska, på fredag åker jag och hubby till Texas för ett wedding så på kvällen är det rehearsal dinner och sedan bröllop på lördagen. Med andra ord är det en hel del outfits som behövs de kommande dagarna! Såg denna klänningen på Forever21.com så det kanske är värt att ta en runda dit...what do you think?

Graduation

Idag var det dags att signa upp för mina klasser för vårterminen. Blir många klasser eftersom jag vill bli färdig med utbildningen till December. Nu börjar jag se slutet på studierna och längtar efter min graduation! Det påminde mig om min första examen i somras...väldigt amerikanskt med hat o allt :)

NYC dåliga sida

Idag har NYC verkligen inte visat sin vackra sida. När jag gick till skolan imorse låg det en hemlös man vid slutet av min gata. Att se hemlösa är tyvärr inget ovanligt när man bor i New York och tyvärr har det blivit lite av en vana. Jag gick förbi mannen som såg ut att ligga och sova, han var täckt med filtar och allt man såg var endast en arm sticka ut. Det var ju självklart sorligt att se men jag fortsatte att gå till tunnelbanan för att åka till skolan. När jag senare på eftermiddagen var på väg hem ser jag att ambulanspersonal är runt om mannen och när jag kommer närmare ser jag att dom lägger över tyg påse om hans kropp....
Den hemlösa människan jag gick förbi imorse var död, han hade legat på samma ställe sen igår och troligtvis gått bort någon gång under natten. Ingen märkte någonting. Hundra människor hann troligtvis gå förbi hans livlösa kropp under morgonen. Sorligt och ofartbart.


Just a regular Monday night...

Fashion reading medans hubby målar...



XOXO

Gratis jobb...

Inom fashion världen är praktisering ett måste. Man behöver inte bara en utbildning utan även erfarenhet, och erfarenhet får man genom att göra internships (praktiker). Oftast vill företagen att man jobbar 5 dagar i vecka, möjligtvis utan lunch break och från 9 till 5....utan pay. Inte det mest lockande precis.

I somras praktiserade jag på Brooks Brothers, USAs äldsta mode företag. Som tur var hamnade jag i en riktigt bra grupp där dom verkligen tog sig tid att förklara allting och var tacksamma för min gratis hjälp. Min kompis däremot praktiserade ett halv år på samma ställe men i en annan grupp och fick knappt ett hej då.

Och nu är det dags igen...jag håller på att söker lite olika ställen och hoppas på att få något bra under vinter lovet. Så håll tummarna ;)




XOXO

Grått är Flott

Nu när kylan och mörkret börjar komma finns det inget bättre än cashmere. Grått är en av de största färgerna framöver så dessa mysiga tröjor och vantar från Club Monaco är definitvt på önskelistan i år.



XOXO

Pick of the week

Pencey top

Trenchcoats

Burberry har precis kommit ut med en ny websida för alla som älskar trench coats. Inspirerande fotografier och musik...check it out at Artofthetrench.com
XOXO

Step 1 - Dog Carrier

Eftersom det redan är November är det snart dags att börja planera för hundarnas resa till Sverige. Och det är inte det lättaste, dom måste ha sprutor, micro chips, blodprov..osv. Vetrinären är bokad för nästa vecka men vi har redan köpt den första hund väskan som vi ska använda när vi flyger. Ocean verkar gilla den men det tar nog lite practice innan han låter mig stänga locket...
XOXO

Save the Date

Äntligen är vi färdiga med våra Save the Date till bröllopet..dags att skicka ut dom till våra amerikanska gäster.
XOXO

Bröllopsklänning

För ett par veckor sedan var jag och provade bröllopsklänningar på USAs mest välkända butik, Kleinfelds. Det var mest på skoj eftersom deras priser är lite för höga för min budget. Men såklart blir jag försälskad i den första klänningen jag provar. Det är en Pnina Tornai, känd designer från Israel (gjorde brudklänningen som Samatha kommer ha i Sex and the City 2). Klänningen var en sampla dress så den har kostat 7000 dollar men var nu nersatt till 2600. Idag var det ytterligare rea och priset var riktigt lockande. Tyvärr var inte sömerskan där och jag kunde därför inte få prisuppgifter på alterations och så kunde jag inte fråga om sömarna som var trasiga kunde fixas. Så det blev ingen klänning idag...riktigt svårt att säga nej till denna underbara klänning...

Artshow

Nu var man tillbaka i the big apple efter två dagar i Boston. Anledningen till att vi åkte var för att hubby skulle medverka i en artshow, Art Strikes Back, där olika streetartists gör någon konst som är inspirerad av Star Wars. Artshowen var godkänd av Lucas Films som även hade skickat dit två storm troopers i orginal outfits. Jag hade inte så höga förväntningar för showen om man säger så, men jag var glatt överraskad! Konsten var HOT och jag blev smått impad av the real storm tropers....

Tvättdag...

Tvättdag är inte precis min favorit men min hund Ocean älskar att ligga i en nytvättad hög med kläder...speciellt när dom har varit i torktumlaren och är precis lagom varma :)

Roadtrip

Imorgon blir det roadtrip till Boston med hubby, kompisar och dogsen. Ska blir riktigt skönt att komma bort från Manhattan ett tag. När man bor på the island blir det inte ofta att man åker utanför stadens gränser...allting finns ju på Manhattan och allting är enkelt att ta sig till. Anledningen vi ska till Boston är att min hubby ska ha medverka i en artshow där...något konst galleri ska ställa ut olika street artists konst.

Två års Anniversary...

Idag är det två år sedan jag gifte mig i Las Vegas. Det är svårt att förstå att det redan har gått två år sedan jag, min kille och några av våra närmaste vänner begav oss till Las Vegas för en minnesvärd helg.
När jag var yngre (inte för att jag är gammal och vis nu precis...) trodde jag att jag inte skulle gifta mig förens jag var runt 30 när jag var äldre och viste precis vad jag ville. Men livet blir inte alltid som man har tänkt sig..
Jag träffade min man när jag var 20 år och hade bestämt mig för att flytta tillbaka till Sverige efter lite mer en 1 år i LA. Men jag blev kär, och efter att ha flyttat tillbaka till Sverige för en kort tid bestämde jag mig för att satsa på kärleken. Jag och Shai (min man) flyttade ihop ett år efter vi träffats och ett år senare friade han, och jag sa ja. Vid detta laget hade vi en hund också. Vi hade tänkt att oss en svensk förlovning, när man väntar med att gifta sig, men det var inte lika lätt vi hade trott. Att stanna i USA krävs ett visum, vilket är svårt att få om man inte studera. Så vi bestämde oss för att "elope" till Vegas för att gifta oss, och sedan har vårt riktiga bröllop i Sverige senare. Och det var precis det vi gjorde. Blev en snabb men rörande cermoni i The Little White Chapel och två år senare har planerna för vårt svenska bröllop börjat...

RSS 2.0